downloaden uitgelegddownload filmsdownload mp3
  Home | Downloaden Uitleg | 1. Filesharing | 2. Servers | TotaalOverzicht | F.a.q.


downloaden

 

:: Nieuwsgroepen

 

:: GoMusic.ru

 

:: Legalsounds

 

:: eMusic

 

:: iTunes

 

:: Bittorrent

 

:: Limewire

 

:: eMule

 

:: KaZaA

 

:: FileSharingCenter

 

:: FreeRecordShop

 

:: MSN

 

 

 

download

 

:: Downloaden

:: Muziek

:: Films
::
Games

:: Ringtones

:: Mini movies/games

 

:: MP3/films afspelen

:: CD / DVD branden

:: CD / DVD rippen

 

 

Sponsors:
Top 10 Winkels

 

 

 

 

 

Nieuwsgroepen

Het downloaden van films en muziek via nieuwsgroepen wordt steeds populairder en werkt zeer goed.

 

Adverteren bij Daisycon

 

Wat zijn nieuwsgroepen?

Aanvankelijk waren nieuwsgroepen bedoeld als discussiegroepen. Tegenwoordig worden nieuwsgroepen vooral gebruikt om binaries (bv. films en muziek) te posten en te delen met andere gebruikers.

nieuwsgroepen

Bij nieuwsgroepen werkt dit op de volgende manier: iemand zet een bestandje op de nieuwsgroep-server. Vervolgens wisselen alle nieuwsgroep-servers data met elkaar uit en kan iemand anders via zijn eigen nieuwsgroep-server het bestandje downloaden.

Hoe lang de betreffende data op een server blijft staan wisselt nogal per provider. Meestal zijn de bestanden een aantal dagen te downloaden. Dit heet de retentie en is een indicatie voor beschikbaarheid van data en daarmee dus belangrijk bij de keuze voor een nieuwsgroep.

 

Nieuwsgroepen zijn zo populair geworden omdat ze een aantal voordelen hebben ten opzichte van andere download-methoden. Zo is de downloadsnelheid meestal groot, is er een groter aanbod en zijn er minder onbetrouwbare bestanden in het aanbod. Wel moet je er rekening mee houden dat bestanden een beperkte tijd beschikbaar zijn.

 

 

Hoe werken nieuwsgroepen?

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je kunt gaan downloaden van nieuwsgroepen:

 

 

1. Kies een nieuwsserver

De meeste providers hebben een eigen nieuwsserver. Kijk hier om te zien of jouw provider een nieuwsserver heeft. Let er op dat wanneer je provider een nieuwsserver heeft, de kwaliteit voldoende is. Vaak kun je beter een goedkoop abonnement bij een payserver nemen omdat daar de snelheid, retentie en kwaliteit van bestanden veel beter is. Een payserver is een server die tegen betaling toegang geeft tot nieuwsgroepen. Payservers geven vaak alle nieuwsgroepen door terwijl nieuwsservers van providers dat niet doen. Wil je serieus met nieuwsgroepen aan de gang dan raden we een payserver aan.

 

De snelheid van een payserver kan zeer groot zijn. Met bv. een 8 mbit account haal je ruim 3 Gbyte per uur binnen.

 

Er zijn tegenwoordig vele payservers beschikbaar. Let bij je keuze vooral op retentie, betrouwbaarheid en natuurlijk de prijs. Een goede nieuwsserver is YabNews. Deze aanbieder heeft een zeer volledig aanbod, 100 dagen retentie en is goedkoop. Mocht je willen uitproberen dan bieden ze een gratis proefabonnement van 3 dagen aan. Je hoeft geen betaalgegevens te verstrekken, dat hoeft pas wanneer je na 3 dagen besluit om lid te worden.

 

Hier volgt een lijst van goede payservers:

 

YabNews

Astraweb
Giganews
Newshosting
NewsXS
SpeedXS
Tweakdsl
XsNews

 

 

 

2. Installeer een nieuwsreader

Een nieuwsreader is een programma dat verbinding maakt met de nieuwsserver en de bestanden zal downloaden. Er zijn meerdere nieuwsreaders met allemaal de eigen voor- en nadelen. Eén van de meest populaire nieuwsreaders is Grabit. Deze is gratis en makkelijk in gebruik en bevelen we aan voor de gemiddelde gebruiker.

Na installatie start je Grabit op en vult de volgende velden in:

- News (NTTP) server: het serveradres van de nieuwsserver (bv. news.yabnews.nl)

- Vink het vakje "server requires username and password" aan

- Vul je username en password van je nieuwsserver in

Tenslotte vraagt Grabit nog of je in het vervolg automatisch files wilt laten repareren. Kies voor deze handige optie.

 

Ook Outlook Express is te gebruiken voor nieuwsgroepen - zij het beperkt. Slechts voor tekstbestanden en afbeeldingen kan dit programma uitkomst bieden. Voor downloaden van muziek, films en software is Outlook Express als nieuwsreader niet geschikt. Hier kort de instellingen in Outlook Express:

- Maak een nieuw account aan via Extra, Accounts, Toevoegen, kies dan voor Nieuws

- Vul je naam, emailadres en het adres van je nieuwsserver in

- Vink het vakje "Aanmelden bij nieuwsserver vereist" aan en vul accountnaam en wachtwoord in.

Er is nu een nieuwe map met de naam van je nieuwsserver toegevoegd. Eenmalig zal Outlook Express vervolgens de namen van alle beschikbare nieuwsgroepen downloaden en weergeven. Vervolgens kun je je makkelijk bij een nieuwsgroep aanmelden.

Let er op dat je geen bestanden met codeertechniek yEnc binnenhaalt want dit kan Outlook Express niet aan.

 

 

 

 

3. Bestanden zoeken en downloaden

 

Als eenmaal de nieuwsreader is geinstalleerd en je bij een nieuwsserver bent aangesloten kun je bestanden gaan zoeken en downloaden. Hiervoor zijn grofweg 2 methoden:

 

Methode 1: Meest handig is het om via een usenet-community te zoeken. Daar zie je namelijk in een eenvoudige onderverdeling in bv. video, audio, software, games etc., in formaat en in titels. Lees de uitleg hier.

 

Methode 2: Daarnaast kun je met eenvoudige zoekmachines ook direct zoeken en de gevonden bestanden selecteren. Je zult bij zoekmachines vaak een knop "NZB" zien. Dit is handig want een NZB-bestand bevat in feite alle informatie die je nieuwsreader nodig heeft om te kunnen downloaden. Vaak bestaan grote bestanden uit meerdere delen die door zo'n NZB automatisch worden samengevoegd. Selecteer dus in de zoekmachine je gewenste bestanden, klik op "NZB". Open vervolgens de bestanden, klik op 'grab' en de bestanden worden in je nieuwsreader gezet en het downloaden naar de map die je hebt ingesteld kan beginnen.

Ook in de nieuwsreader Grabit zit een prima zoekmachine, al is het gratis gebruik hiervan beperkt. Hieronder volgen een paar andere goede zoekmachines:

 

- Yabsearch (klik na openen bovenaan op "Yabsearch")

- Binsearch.info

- Alt.binaries.nl

- NFO:news

- NZBindex.nl

 

Adverteren bij Daisycon

 

Disclaimer - DownloadVergelijker.nl © 2005-2008 -Contact