downloaden uitgelegddownload filmsdownload mp3
  Home | Downloaden Uitleg | 1. Filesharing | 2. Servers | TotaalOverzicht | F.a.q.


downloaden

 

:: Nieuwsgroepen

 

:: GoMusic.ru

 

:: Legalsounds

 

:: eMusic

 

:: iTunes

 

:: Bittorrent

 

:: Limewire

 

:: eMule

 

:: KaZaA

 

:: FileSharingCenter

 

:: FreeRecordShop

 

:: MSN

 

 

 

download

 

:: Downloaden

:: Muziek

:: Films
::
Games

:: Ringtones

:: Mini movies/games

 

:: MP3/films afspelen

:: CD / DVD branden

:: CD / DVD rippen

 

 

Sponsors:
Top 10 Winkels

 

 

 

 

 

KaZaA en Kazaa Lite

 

kazaaKaZaA is een van de grootste en bekendste download programma's. Het werkt volgens het filesharing (of P2P) principe. Toch is er tegenwoordig veel kritiek op Kazaa. Met name op de vele spyware en reclame. Gelukkig is er ook het reclame-vrije Kazaa Lite.

 

 

 

Adverteren bij Daisycon

 

Hoe werkt KaZaA?

Om te kunnen werken met KaZaA moet je eerst de software downloaden. Dat kun je hier gratis doen. Na installatie ben je aangesloten op het netwerk. In dat netwerk zijn meerdere servers aktief die alle gebruikers met elkaar verbinden.

 

Kazaa biedt verschillende manieren om allerlei soorten bestanden te downloaden. Enkele MP3 bestanden, hele albums maar ook films en software. Nadat je ervoor gekozen hebt om een bestand te downloaden zal het programma kijken welke gebruikers dit bestand allemaal aanbieden. Het downloaden gebeurt dus van meerdere gebruikers tegelijk. Dat is goed voor de snelheid en betrouwbaarheid van downloaden.

 

Toch zal je na een download vaak teleurgesteld worden. Het bestand kan van slechte kwaliteit zijn of een nepbestand zijn. De muziekindustrie plaatst van (meestal populaire) muziek bestanden op het netwerk die bijvoorbeeld halverwege het afluisteren alleen nog maar gekraak laten horen. Dat doet ze om het downloaden via Kazaa impopulair te maken. En met redelijk succes.

 

Het grootste minpunt van Kazaa zal iedere gebruiker kunnen beamen: de grote hoeveelheid reclame en spyware. Dat begint al als je Kazaa gaat installeren. Na installatie zal je één of meerdere snelkoppelingen op je desktop aantreffen die rechtstreeks naar commerciele software leiden.

 

Een beter alternatief voor KaZaA is Kazaa Lite. Daar is de spyware uit gehaald en het programma werkt sneller. Probleem is dat onder druk van de muziekindustrie het Kazaa Lite project is gestopt. Wel zijn er alternatieven die ook gebaseerd zijn op Kazaa zoals Kazaa Lite K++. Pas op, er zijn ook versies die nep zijn en niet echt gebaseerd zijn op het originele Kazaa. Downloaden van Kazaa Lite K++ doe je hier.

 

Voordelen

- Makkelijk te gebruiken zoekfunctie;

- Redelijk snel downloaden;

- Om wat voor reden dan ook afgebroken downloads worden automatisch hervat;

 

Nadelen

- Veel reclame en spyware;

- Veel nepbestanden;

- Kazaa kan problemen opleveren in combinatie met geinstalleerde firewalls.

 

 

Adverteren bij Daisycon

 

Links

- Kazaa downloaden

- Kazaa Lite downloaden

 

 

 

Disclaimer - DownloadVergelijker.nl © 2005-2008 -Contact