downloaden uitgelegddownload filmsdownload mp3
  Home | Downloaden Uitleg | 1. Filesharing | 2. Servers | TotaalOverzicht | F.a.q.


downloaden

 

:: Nieuwsgroepen

 

:: GoMusic.ru

 

:: Legalsounds

 

:: eMusic

 

:: iTunes

 

:: Bittorrent

 

:: Limewire

 

:: eMule

 

:: KaZaA

 

:: FileSharingCenter

 

:: FreeRecordShop

 

:: MSN

 

 

 

download

 

:: Downloaden

:: Muziek

:: Films
::
Games

:: Ringtones

:: Mini movies/games

 

:: MP3/films afspelen

:: CD / DVD branden

:: CD / DVD rippen

 

 

Sponsors:
Top 10 Winkels

 

 

 

 

 

FreeRecordShop

freerecordshopDe FreeRecordShop is vorig jaar begonnen om naast de succesvolle winkelketen ook online downloaden te faciliteren.

 

 

Hoe werkt FreeRecordShop?

De keten van Hans Breukhoven is nu dus ook online actief geworden. De gewone website van FreeRecordShop kent een aparte sectie voor downloads: freedownloadshop.nl.

 

Zoeken naar muziek bij FreeRecordShop kan in het begin misschien wat verwarrend zijn. Bij zoekacties krijg je naast te downloaden muziek tevens de gevonden muziek op cd, op cassette en DVD te zien. Dit kan handig zijn als een liedje bijvoorbeeld alleen op CD beschikbaar is en je het per se wilt hebben. Dan kun je het dus toch kopen. Maar als je alleen wilt downloaden maakt dit het geheel wat onoverzichtelijk.

 

FreeRecordShop biedt alleen bestanden aan in het wma-formaat, die beveiligd zijn door middel van DRM. DRM staat voor Digital Rights Management. Het komt erop neer dat met de muziekbestanden een klein bestandje wordt meegestuurd dat aan je computer gekoppeld wordt. Op die manier wordt erop toegezien dat de gebruiksregels die op de downloads van toepassing zijn worden nageleefd. Die gebruiksregels kunnen onder meer zijn dat de bestanden alleen op jouw pc kunnen worden afgespeeld of hoe vaak je de muziek op CD mag branden. De bestanden zijn alleen af te spelen en te branden met de Windows Media Player.

 

Losse nummers kosten standaard 99 cent, albums 9,99 euro. Afrekenen kan op een aantal manieren. Onder andere via een 0900 nummer en met creditcard. Via een 0900 nummer is niet aan te raden omdat je dan 29% transactiekosten extra betaalt. Voor creditcard betalingen betaal je 4,5 procent transactiekosten, tenzij het totaalbedrag hoger is dan 10 euro: dan betaal je geen transactiekosten.

 

Voordelen

- Nederlandstalig;

- Verschillende betaalmethoden;

- Artiesten en platenmaatschappijen krijgen betaald voor de downloads.

- Eenvoudig te gebruiken website.

 

Nadelen

- Bestanden zijn alleen af te spelen met de Windows Media Player;

- Duur;

 

 

Links

- FreeRecordShop downloadsite

 

 

 

Disclaimer - DownloadVergelijker.nl © 2005-2008 -Contact