downloaden uitgelegddownload filmsdownload mp3
  Home | Downloaden Uitleg | 1. Filesharing | 2. Servers | TotaalOverzicht | F.a.q.


downloaden

 

:: Nieuwsgroepen

 

:: GoMusic.ru

 

:: Legalsounds

 

:: eMusic

 

:: iTunes

 

:: Bittorrent

 

:: Limewire

 

:: eMule

 

:: KaZaA

 

:: FileSharingCenter

 

:: FreeRecordShop

 

:: MSN

 

 

 

download

 

:: Downloaden

:: Muziek

:: Films
::
Games

:: Ringtones

:: Mini movies/games

 

:: MP3/films afspelen

:: CD / DVD branden

:: CD / DVD rippen

 

 

Sponsors:
Top 10 Winkels

 

 

 

 

 

Films downloaden met Nieuwsgroepen

Het downloaden van films via nieuwsgroepen wordt steeds populairder en werkt zeer goed.

 

Adverteren bij Daisycon

 

 

Aanvankelijk waren nieuwsgroepen bedoeld als discussiegroepen. Tegenwoordig worden nieuwsgroepen vooral gebruikt om binaries (bv. films en muziek) te posten en te delen met andere gebruikers. De downloadsnelheid van nieuwsgroepen is meestal groot, er is een groter aanbod dan bij andere downloadmethoden en er zijn minder onbetrouwbare bestanden in het aanbod. Wel moet je er rekening mee houden dat bestanden een beperkte tijd beschikbaar zijn.

 

Stap voor stap

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je films kunt gaan downloaden met nieuwsgroepen:

 

 

1. Kies een nieuwsserver

De meeste providers hebben een eigen nieuwsserver. Kijk hier om te zien of jouw provider een nieuwsserver heeft. Let er op dat wanneer je provider een nieuwsserver heeft, de kwaliteit voldoende is. Vaak kun je beter een goedkoop abonnement bij een payserver nemen omdat daar de snelheid, retentie en kwaliteit van bestanden veel beter is. Een payserver is een server die tegen betaling toegang geeft tot nieuwsgroepen. Payservers geven vaak alle nieuwsgroepen door terwijl nieuwsservers van providers dat niet doen. Wil je serieus met nieuwsgroepen aan de gang dan raden we een payserver aan.

 

Er zijn tegenwoordig vele payservers beschikbaar. Let bij je keuze vooral op retentie, betrouwbaarheid en natuurlijk de prijs. Een goede is YabNews. Deze aanbieder heeft een zeer volledig aanbod, 100 dagen retentie en is goedkoop. Mocht je willen uitproberen dan bieden ze een gratis proefabonnement van 3 dagen aan. Je hoeft geen betaalgegevens te verstrekken, dat hoeft pas wanneer je na 3 dagen besluit om lid te worden.

 

 

 

2. Installeer een nieuwsreader

Een nieuwsreader is een programma dat verbinding maakt met de nieuwsserver en de bestanden zal downloaden. Er zijn meerdere nieuwsreaders met allemaal de eigen voor- en nadelen. Eén van de meest populaire nieuwsreaders is Grabit. Deze is gratis en makkelijk in gebruik en bevelen we aan voor de gemiddelde gebruiker.

Na installatie start je Grabit op en vult de volgende velden in:

- News (NTTP) server: het serveradres van de nieuwsserver (bv. news.tele2.nl)

- Vink het vakje "server requires username and password" aan

- Vul je username en password van je nieuwsserver in

Tenslotte vraagt Grabit nog of je in het vervolg automatisch files wilt laten repareren. Kies voor deze handige optie.

 

 

 

 

3. Films zoeken en downloaden

Als eenmaal de nieuwsreader is geinstalleerd en je bij een nieuwsserver bent aangesloten kun je films gaan zoeken en downloaden. Let er op dat het kiezen van het juiste bestand belangrijk is - je wilt niet na het downloaden zitten met een onbruikbaar bestand. Let ook op het formaat van de aangeboden film. Wil je het in bv. AVI of MPG om op je pc te kunnen afspelen of wil je het op DVD branden, kies dan liever voor een image file met van formaat ISO, MRG of MDS. Neem hier de tijd voor. Het zoeken van films is het makkelijkst in 2 stappen. Eventueel kun je stap 1 overslaan, probeer eens uit wat je het makkelijkst vindt.

 

Stap 1: Meest handig is het om eerst via een usenet-community te zoeken. Daar zie je namelijk in een eenvoudige onderverdeling in bv. video, audio, software, games etc., in formaat en in titels.

 

Ga naar FTN2day en registreer jezelf. Dit is gratis en eenvoudig.

 

Log vervolgens in op de FTN website en klik in het menu op de link Video - DVD. FTN laat een groot aanbod van actuele films zien. Klik op een film om de extra informatie te bekijken. Let op de datum van de post, deze mag niet te oud zijn aangezien je nieuwsserver slechts een beperkte retentietijd heeft. Vervolgens gaat het ons om de naam van het bestand. De naam hebben we namelijk nodig om het bestand te kunnen downloaden. Wat je doet is het volgende: kopieer alleen het vetgedrukte gedeelte van de naam van het bestand.

 

Stap 2: Vervolgens kun je met eenvoudige zoekmachines direct zoeken en de gevonden bestanden selecteren. Ga naar een zoekmachine*, bv. Binsearch.info en plak de naam bij Search.

Als het bestand is gevonden, vink deze dan aan en klik op 'Create NZB'**.

 

Er verschijnt een pop-up, kies voor "Openen". Je zult zien dat Grabit (of een andere geinstalleerde nieuwsreader) automatisch opstart. Klik op 'grab' en de bestanden worden in je nieuwsreader gezet en het downloaden naar de map die je hebt ingesteld kan beginnen.

 

* Hier volgen een paar andere goede zoekmachines:

- Yabsearch (klik na openen bovenaan op "Yabsearch")

- Binsearch.info

- Alt.binaries.nl

- NFO:news

- NZBindex.nl

 

** Een NZB-bestand bevat in feite alle informatie die je nieuwsreader nodig heeft om te kunnen downloaden. Vaak bestaan grote bestanden uit meerdere delen die door zo'n NZB automatisch worden samengevoegd.

 

4. Film afspelen

Je nieuwsreader zal alle afzonderlijk gedownloade bestanden samenvoegen tot een groot bestand in een bepaald formaat. Het formaat kan bv. zijn AVI of MPG. Deze bestanden kun je gewoon op je pc afspelen. Als je een image bestand (bv. formaat ISO of MRG) hebt gedownload kun je die alleen afspelen door het eerst te mounten.

 

 

5. Film branden

Hoe je de film vanuit alle formaten kunt branden op een DVD lees je hier.

 

Adverteren bij Daisycon

 

Disclaimer - DownloadVergelijker.nl © 2005-2008 -Contact