downloaden uitgelegddownload filmsdownload mp3
  Home | Downloaden Uitleg | 1. Filesharing | 2. Servers | TotaalOverzicht | F.a.q.


downloaden

 

:: Nieuwsgroepen

 

:: GoMusic.ru

 

:: Legalsounds

 

:: eMusic

 

:: iTunes

 

:: Bittorrent

 

:: Limewire

 

:: eMule

 

:: KaZaA

 

:: FileSharingCenter

 

:: FreeRecordShop

 

:: MSN

 

 

 

download

 

:: Downloaden

:: Muziek

:: Films
::
Games

:: Ringtones

:: Mini movies/games

 

:: MP3/films afspelen

:: CD / DVD branden

:: CD / DVD rippen

 

 

Sponsors:
Top 10 Winkels

 

 

 

 

 

Film branden op DVD

filmNa het downloaden van een film zal je het bestand (om de film te kunnen bekijken op je tv) leesbaar moeten maken voor de DVD-speler en deze moeten branden op een DVD. Hieronder leggen we uit hoe je dat eenvoudig kunt doen.

 

 

Adverteren bij Daisycon

 

Bestandsformaten

Filmbestanden zijn er in verschillende formaten. Zo zijn er bestandsformaten die door je pc afgespeeld kunnen worden zoals AVI, MPG, WMV en MP4. Windows herkent deze bestanden automatisch. Dubbelklik een keer op het bestand en als je beeld en geluid ziet is alles ok. Zie je wel beeld maar hoor je geen geluid of andersom of gebeurt er helemaal niets, dan heb je waarschijnlijk niet de juiste codec geïnstalleerd.

 

Images zijn bestanden met bijvoorbeeld de extensie MDF, CUE, IMG, BWT, ISO, NRG of MDS. Een image bevat alle inhoud van de CD of DVD en tevens informatie over hoe alles op CD of DVD gebrand moet worden. Een image bestand kun je dus niet zomaar afspelen op je pc maar is wel zeer geschikt om op DVD te branden. Wil je toch een image op je pc afspelen dan moet je deze eerst mounten.

 

Film branden op DVD

thefilmmachineEr zijn vele programma's om bestanden van een bepaald formaat op DVD te branden. Een heel handig gratis programma is The Filmmachine. Dit programma kan bijna elk formaat film inclusief ondertitels omzetten naar DVD. Downloaden doe je hier.

 

Start "The Filmmachine" op en klik op de knop Open/Add Movie.

 

Voeg je film toe en kies voor Open. Als je film uit meerdere delen bestaat herhaal dit dan. In het hoofdscherm van "The Filmmachine" zie je vervolgens de filmdelen in de juiste volgorde staan. Zo niet, gebruik dan de knoppen Move up en Move down om de volgorde aan te passen.

 

Klik op next (rechts onder) en selecteer in het bovenste vakje de Default output folder (de locatie waar je je DVD op wilt slaan). Kies MPEG-2 als output file type en verander de Video Encoder naar HCencoder.

 

Met de optie Aspect Ratio kan je het beeldformaat kiezen. Kies 4:3 voor een gewone tv of 16:9 voor breedbeeld. Klik op next om verder te gaan.

 

Selecteer bij CD size 4,7GB voor een standaard DVD. Het vinkje bij "Don’t burn dvd" kan je weghalen. Klik op next.

 

Plaats eventueel een vinkje voor "use subtitles" en klik vervolgens op het Subtitle-vakje om een subtitle bestand te selecteren. Meer over het vinden van ondertiteling bij je film lees je hier.

 

In dit scherm kan je verder aangeven of de subtitles altijd zichtbaar moeten zijn of dat je dat met je afstandsbediening wilt kunnen aangeven. Verander de "Sub Language" naar de juiste taal. Als je film uit meer dan 1 deel bestaat dan moet je ook meerdere subtitle bestanden hebben. Hier kies je dan voor Add 2nd subtitle. Klik op next.

 

In het laatste scherm kun je nu daadwerkelijk je DVD maken. Gebruik eerst nog even de "Preview result" optie om te kijken of alles naar je zin is. Plaats een lege DVD in je DVD-brander en kies voor "Make dvd".

 

Je film wordt nu gebrand op DVD.

 

 

Adverteren bij Daisycon

 

 

 

 

Disclaimer - DownloadVergelijker.nl © 2005-2008 -Contact