downloaden uitgelegddownload filmsdownload mp3
  Home | Downloaden Uitleg | 1. Filesharing | 2. Servers | TotaalOverzicht | F.a.q.


downloaden

 

:: Nieuwsgroepen

 

:: GoMusic.ru

 

:: Legalsounds

 

:: eMusic

 

:: iTunes

 

:: Bittorrent

 

:: Limewire

 

:: eMule

 

:: KaZaA

 

:: FileSharingCenter

 

:: FreeRecordShop

 

:: MSN

 

 

 

download

 

:: Downloaden

:: Muziek

:: Films
::
Games

:: Ringtones

:: Mini movies/games

 

:: MP3/films afspelen

:: CD / DVD branden

:: CD / DVD rippen

 

 

Sponsors:
Top 10 Winkels

 

 

 

 

 

Filesharing (ofwel P2P) diensten

Uitleg

Filesharing is het delen van de bestanden op je pc met andere internet-gebruikers. Dit wordt ook wel P2P (peer-to-peer) genoemd. Filesharing komt erop neer dat er een directe verbinding is tussen jouw computer en die van andere internet-gebruikers. Je installeert software die dit mogelijk maakt.

 

filesharing

Filesharing: Directe verbinding met andere computers

 

 

Als je gaat downloaden kopieer je de bestanden dus rechtstreeks van een ander zonder tussenkomst van een provider. Anderen kunnen ook bestanden van jouw pc downloaden, waarvan je zelf hebt aangegeven dat je ze deelt. Bij de meeste van deze diensten kun je dat delen van bestanden echter uitzetten. Geen onbelangrijk detail omdat het verstrekken van bv. muziekfiles aan derden in Nederland niet mag. Als je absoluut geen risico wilt lopen moet je er dus aan denken dat je na installatie van de software het delen van bestanden met anderen uitzet.

 

De meningen over de gebruiksvriendelijkheid van filesharing diensten zijn verdeeld. Dit heeft vooral te maken met het feit dat een ervaren computergebruiker minder moeite heeft met het gebruik van de software van de filesharing diensten dan een onervaren gebruiker.

 

Vooral het zoeken naar de door jou gewenste bestanden kan nogal eens een probleem zijn omdat er zoveel aanbod is. Je zult bijvoorbeeld een gezocht muziekbestand snel kunnen vinden, maar in wel tientallen varianten. Mischien zijn een aantal van de gevonden bestanden helemaal niet wat je wilt: bv. live-opnames. Ook gebeurt het nogal eens dat er nepbestanden tussen staan, bijvoorbeeld het liedje met allerlei vreemde geluiden er doorheen. Platenmaatschappijen plaatsen vaak van dit soort nepbestanden in de netwerken om de gebruikers te misleiden en zo het downloaden op deze manier minder populair te maken. Het downloaden van films kan bij de filesharing diensten ook teleurstellend zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld na het downloaden pas achter komen dat een film een niet-gewenste ondertiteling heeft.

 

Toch is de filesharing (P2P) methode van downloaden erg populair. Er wordt natuurlijk optimaal gebruik gemaakt van het grote voordeel van internet: iedere gebruiker kan een inbreng hebben. En met enige ervaring en zoekwerk zijn vaak de door jou gezochte bestanden toch wel te vinden.

 

Er zijn gratis en betaalde filesharing diensten.

 

Adverteren bij Daisycon

 

Gratis filesharing diensten

Voorbeelden van gratis diensten zijn Napster, Kazaa en Bittorrent. In een paar jaar zijn deze programma’s enorm populair geworden. Nadeel van de gratis diensten is dat ze meestel vol zitten met spyware en adware. Alle Kazaa gebruikers zullen beamen dat het erg irritant is om constant de reclames weg te klikken en ongevraagd reclame links of bestanden op je desktop te vinden. Wel zijn er ook een paar uitgeklede versies, die beter zijn. We noemen ze hieronder.

 
Kenmerken

- Er is een vrijwel oneindige hoeveelheid bestanden
- Het is vaak moeilijk om te vinden wat je zoekt
- Bestanden die je downloadt kunnen virussen bevatten.
- Het download-programma zal meestal veel adware en reclame bevatten
- Vooral geschikt voor de handige computer gebruiker

Voorbeelden

- Bittorrent

- eMule

- KaZaA

 

Goedkope filesharing diensten

Betaalde filesharing diensten gebruiken kan al voor weinig geld. De veelal in Amerika gevestigde ondernemingen zijn momenteel razend populair. Leden kunnen voor bedragen als $1 per maand onbeperkt downloaden. Vaak leveren de diensten tevens gratis software voor bv. het maken van MP3’s en het branden van DVD’s. Voordeel is verder dat ze spyware en reclame-vrij zijn.

 
Kenmerken

- Er is een vrijwel oneindige hoeveelheid bestanden.
- Het kan moeilijk zijn om te vinden wat je zoekt, wel krijg je software om het zoeken makkelijker te maken.
- Geen spyware en reclames
- Gebruiksvriendelijkheid is redelijk tot goed; al deze diensten hebben een helpdesk.

Voorbeelden

- FileSharingCenter

In het Totaaloverzicht worden de genoemde Filesharing diensten overzichtelijk vergeleken.

 

Disclaimer - DownloadVergelijker.nl © 2005-2008 -Contact