downloaden uitgelegddownload filmsdownload mp3
  Home | Downloaden Uitleg | 1. Filesharing | 2. Servers | TotaalOverzicht | F.a.q.


downloaden

 

:: Nieuwsgroepen

 

:: GoMusic.ru

 

:: Legalsounds

 

:: eMusic

 

:: iTunes

 

:: Bittorrent

 

:: Limewire

 

:: eMule

 

:: KaZaA

 

:: FileSharingCenter

 

:: FreeRecordShop

 

:: MSN

 

 

 

download

 

:: Downloaden

:: Muziek

:: Films
::
Games

:: Ringtones

:: Mini movies/games

 

:: MP3/films afspelen

:: CD / DVD branden

:: CD / DVD rippen

 

 

Sponsors:
Top 10 Winkels

 

 

 

 

 

Frequently Asked Questions (Vraag & Antwoord)

 

Wat is een MP3 muziek bestand?
MP3 is een gecomprimeerd muziek bestand en staat voor MPEG-1 layer 3: Motion Pictures Expert Group 1 Layer 3. MP3 is een gecodeerd bestand met geluidskwaliteit die bijna net zo goed is als gewone audio CD´s. De grootte van het bestand is echter veel kleiner dan het gewone CD formaat. De omvang van een MP3 bestand vergeleken met een audio bestand is ongeveer 1:10, maar de geluidskwaliteit is rond de 95% van het audio bestand. Op een gewone CD-ROM passen al snel zo'n 200 MP3 muziekbestanden.

 


Zijn MP3´s legaal?
Legaliteit van MP3's verschilt per land. Nederland is gelukkig behoorlijk ruimdenkend als het gaat om de legaliteit. Het is legaal als de copyright eigenaar van het lied toestemming heeft gegeven om het lied te downloaden en spelen. Het is legaal om muziek op MP3-formaat te zetten voor eigen gebruik, maar het is illegaal om MP3´s te verhandelen of ruilen zonder toestemming van de rechtmatig copyright eigenaar. Met filesharing download diensten maak je contact met P2P netwerken. Hier zal je zowel muziek en andere files mét en zonder copyright vinden. Copyright is ervoor om originele werk, waaronder muziek, te beschermen. Mensen die bestanden zonder toestemming van de eigenaar distribueren of openbaar tentoonstellen of uitvoeren, kunnen in strijd met de wet handelen. Als gebruiker ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je je ervan verzekert dat copyrights of intellectuele eigendomsrechten niet geschonden worden.

Voorstaande klinkt allemaal misschien wat eng, feit is echter dat er in Nederland nog nooit iemand voor het kopieren van MP3's is veroordeeld. Muziek downloaden en gebruiken is in Nederland 100% legaal. Let er echter op dat je de bestanden niet deelt of beschikbaar stelt aan derden. Ook daarvoor is nog niemand veroordeeld maar dat is formeel wel strafbaar.

 


Hoe speel ik MP3 bestanden af?
Je hebt een computer met geluidskaart en speakers nodig. Verder moet je MP3 software hebben. WinAMP is een goede GRATIS speler, maar er is veel MP3 software op de markt dus probeer verschillende uit en kies het programma dat je het fijnst vindt. De software werkt als een soort CD speler: je leest de MP3 bestanden in, drukt op play en de muziek speelt. De meeste betaalde filesharing diensten bieden bij een lidmaatschap gratis MP3 software aan. Ook sommige server download diensten doen dat. Meer informatie over CD's afspelen vind je hier.

 

 

Hoe speel ik films af?
Je hebt een computer met grafische kaart, geluidskaart en speakers nodig. Verder moet je grafische software hebben. Standaard zit er in Windows XP een player. De software werkt als een soort DVD speler: je leest de films in, drukt op play en de film speelt. De meeste betaalde filesharing diensten bieden bij een lidmaatschap gratis software aan. Ook sommige server download diensten doen dat. Meer informatie over DVD's afspelen vind je hier.

 

 

Hoe brand ik muziek, films, games en andere bestanden op een CD of DVD?
Er zijn vele brand-programma's beschikbaar. Meestal wordt er CD-brand en DVD-brand software standaard bij een aangeschafte computer geleverd. De software die de download-sites bijleveren kun je vaak echter ook gebruiken om de MP3´s op een CD te branden en films op DVD. Als lid kun je bij de download-diensten vaak handleidingen vinden die je stap voor stap door de procedures leiden. Meer informatie over CD's en DVD's branden vind je hier.

 


Waarom zou ik betalen als downloaden ook gratis kan?
Gratis downloaden is zeker mogelijk. Er zijn genoeg gratis programma’s te vinden waarmee je onbeperkt je muziek, films, games en software kunt downloaden. Probleem is echter de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. De download-software van de gratis diensten zit meestal vol spyware en adware. Downloaden is meestal traag, de bestanden die je downloadt zijn vaak onvolledig of bevatten virussen. Ben je bereid met deze ongemakken te leven en ben je behoorlijk goed thuis in de computerwereld zodat je problemen goed zelf kunt oplossen zonder helpdesk dan zijn er wel een paar goede programma’s te vinden.
Het loont echter zeker om te betalen voor je download. Dat kan vaak goedkoper zijn dan je denkt, je hebt geen last van virussen of reclame, de gewenste bestanden zijn eenvoudiger te vinden en het is meer moreel verantwoord.

 

 

Hoe hebben jullie de gereviewde sites geselecteerd?
Er zijn veel download sites te vinden op het internet. We hebben onderzocht welke van de sites de meeste gebruikers hebben, de grootste bestanden hebben en leden uit Nederland aannemen. Bovendien moesten de sites betrouwbaar en legaal zijn.

 


Downloaden: hoe kan ik doorgaan met een download nadat de verbinding verbroken is geweest?
De meeste sites pikken je download gewoon weer op waar je gebleven was als je weer verbinding maakt. Het al gedownloade deel is dus niet verloren.

 

 

 

 

Disclaimer - DownloadVergelijker.nl © 2005-2008 -Contact