downloaden uitgelegddownload filmsdownload mp3
  Home | Downloaden Uitleg | 1. Filesharing | 2. Servers | TotaalOverzicht | F.a.q.


downloaden

 

:: Nieuwsgroepen

 

:: GoMusic.ru

 

:: Legalsounds

 

:: eMusic

 

:: iTunes

 

:: Bittorrent

 

:: Limewire

 

:: eMule

 

:: KaZaA

 

:: FileSharingCenter

 

:: FreeRecordShop

 

:: MSN

 

 

 

download

 

:: Downloaden

:: Muziek

:: Films
::
Games

:: Ringtones

:: Mini movies/games

 

:: MP3/films afspelen

:: CD / DVD branden

:: CD / DVD rippen

 

 

Sponsors:
Top 10 Winkels

 

 

 

 

 

Downloaden uitgelegd

Downloaden is het binnenhalen van bestanden over het internet naar jouw eigen computer. Dat kan muziek zijn, films, games maar ook andere software. Het downloaden van muziek (in MP3 formaat) en vervolgens op CD zetten ('branden') is razend populair. Maar ook films downloaden en die op DVD branden wordt steeds meer gedaan.

 

 

Adverteren bij Daisycon

 

Twee methoden

Grofweg zijn er twee download methoden te onderscheiden: filesharing diensten en server diensten.

 

Bij filesharing diensten download je rechtstreeks van de computers van andere gebruikers; aangezien dat er vele miljoenen zijn is de hoeveelheid en keus in het aanbod bijna oneindig. Voordeel zijn de lage kosten, nadeel is dat het vaak moeilijk zoeken is in dat grote aanbod.


Bij de server diensten download je rechtstreeks van een server van de aanbieder. Je bent dus afhankelijk van de collectie van de aanbieder; vaak kun je alleen muziek downloaden en betaal je per liedje. Nadeel is het meer beperkte aanbod, voordeel het gebruiksgemak.

 

Om de voor jou beste methode om te gaan downloaden te kiezen is het verstandig om eerst een drietal vragen voor jezelf te beantwoorden.

 

1. Wat wil ik downloaden?

muziek downloadenAls eerste is de vraag belangrijk of je alleen muziek wilt downloaden of ook films, games en andere bestanden. De verschillende download diensten hebben een verschillende collectie. Bedenk dus voor je je ergens aanmeldt goed wat je (ook in de toekomst) wil gaan downloaden.

Meer informatie:

- Muziek downloaden

- Films downloaden

- Ringtones downloaden

 

2. Hoeveel gebruiksgemak?

gebruiksgemak downloadenDan is er de keus van gebruiksgemak. Het gebruiksgemak hangt vaak samen met het wel of niet betalen voor downloaden. Vind je het erg om last van spyware of advertenties te hebben? Hoe goed ben je thuis in de computerwereld (kun je technische problemen makkelijk zelf oplossen)? Hoe makkelijk wil je de door jou gezochte bestanden kunnen vinden? Wil je gebruik kunnen maken van een helpdesk? In het Totaaloverzicht op deze site kun je precies zien hoe de verschillende download diensten hierop 'scoren'.

 

 

3. Gratis of betaald?

gratis downloadenDe derde vraag is of je bereid bent te betalen, en hoeveel. Er zijn gratis programma’s te vinden waarmee je onbeperkt je muziek, films, games en software kunt downloaden. Probleem is echter de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. De download-software van de gratis diensten zit meestal vol spyware en reclame. De bestanden die je downloadt zijn vaak onvolledig of bevatten virussen. Ben je bereid met deze ongemakken te leven dan zijn er wel een paar goede programma’s te vinden.
Het loont echter zeker om te betalen voor je download. Dat kan vaak goedkoper zijn dan je denkt, je hebt geen last van virussen of reclame, de gewenste bestanden zijn eenvoudiger te vinden en bovendien is het meer moreel verantwoord.

 

 

Legaliteit

Over de legaliteit van downloaden is al heel veel te doen geweest. Filesharing zou illegaal zijn en sommige aanbieders van server downloads zouden illegaal opereren. Dit is allemaal flauwekul. Grotendeels zijn de berichten een lobby van de platenmaatschappijen. In Nederland is nog nooit iemand veroordeeld voor het downloaden van muziek. Downloaden voor eigen gebruik is 100% legaal. Lees meer hierover in de f.a.q.

 

 

Download movies

Unlimited movie downloads

Get access now!

Unlimited MP3 music

Download MP3's

Burn to CD

 
Ads by CB

 

Meer informatie

Voor een uitvoerige uitleg van de 2 verschillende download methoden lees je de Filesharing en Server pagina's.

 

Verder zijn er pagina's beschikbaar met de volgende onderwerpen:

 

muziek downloaden
Muziek downloaden
mp3 films afspelen
MP3 & films afspelen
films downloaden
Films downloaden
cd dvd branden
CD / DVD branden
ringtones downloaden
Ringtones downloaden
cd dvd rippen
CD / DVD rippen

 

Aan de slag!

Wil je snel een keus voor een download programma maken ga dan naar het Totaaloverzicht.

 

Disclaimer - DownloadVergelijker.nl © 2005-2008 -Contact