downloaden uitgelegddownload filmsdownload mp3
  Home | Downloaden Uitleg | 1. Filesharing | 2. Servers | TotaalOverzicht | F.a.q.


downloaden

 

:: Nieuwsgroepen

 

:: GoMusic.ru

 

:: Legalsounds

 

:: eMusic

 

:: iTunes

 

:: Bittorrent

 

:: Limewire

 

:: eMule

 

:: KaZaA

 

:: FileSharingCenter

 

:: FreeRecordShop

 

:: MSN

 

 

 

download

 

:: Downloaden

:: Muziek

:: Films
::
Games

:: Ringtones

:: Mini movies/games

 

:: MP3/films afspelen

:: CD / DVD branden

:: CD / DVD rippen

 

 

Sponsors:
Top 10 Winkels

 

 

 

 

 

MP3 en films afspelen

Het afspelen van muziek- en video-bestanden op je computer kan met verschillende programma's. Op deze pagina komen een paar programma's aan de orde.

 

Adverteren bij Daisycon

 

Voor je begint

Muziekbestanden

Je hebt een computer met geluidskaart en een MP3-speler op je computer nodig. Natuurlijk kun je je MP3's ook op een draagbare MP3-speler afspelen.

 

Als je een MP3 bestand (of videobestand) hebt gedownload en er op dubbel klikt dan zal je computer het bestandsformaat herkennen en de geschikte MP3-speler software (zgn. plug-in) openen en de MP3 afspelen. Als dat niet gebeurt dan zal je de geschikte MP3 software nog moeten installeren. Een aantal programma's bespreken we hieronder.

 

Als je niet weet welke spelers momenteel op jouw computer geinstalleerd zijn, klik dan op deze link en er wordt meteen online gecheckt welke dat zijn.

 

Filmbestanden

Voor films geldt dat er vele formaten filmbestanden zijn. Zo zijn er bestandsformaten die door je pc afgespeeld kunnen worden zoals AVI, MPG, WMV en MP4. Windows herkent deze bestanden automatisch. Dubbelklik een keer op het bestand en als je beeld en geluid ziet is alles ok. Zie je wel beeld maar hoor je geen geluid of andersom of gebeurt er helemaal niets, dan heb je waarschijnlijk niet de juiste codec geïnstalleerd.

 

Images zijn bestanden met bijvoorbeeld de extensie MDF, CUE, IMG, BWT, ISO, NRG of MDS. Een image bevat alle inhoud van de CD of DVD en tevens informatie over hoe alles op CD of DVD gebrand moet worden. Een image bestand kun je dus niet meteen afspelen op je pc maar is wel zeer geschikt om op DVD te branden. Om een image bestand toch af te spelen op je pc moet je deze eerst mounten.

 

 

Adverteren bij Daisycon

 

Programma's

 

Er zijn vele programma's voor het afspelen van MP3's en films. Alle programma's zijn multi-functioneel. Zo kun je er ook je collectie mee organiseren, filmpjes en DVD's op afspelen en internet-radio mee beluisteren. Welk programma je het prettigst vindt ligt geheel aan je eigen voorkeuren en smaak. Ons advies is dan ook om gewoon één of twee programma's uit te proberen. Hieronder bespreken we kort drie van de meest populaire gratis spelers.

 

 

Windows Media Player

windows media playerDe Windows Media Player zit standaard in Windows. Voordeel is dus dat als je met Windows werkt, deze niet apart hoeft te downloaden en installeren. Het programma is wel erg gericht op het WMA-formaat. Afspelen van MP3 is wel mogelijk maar als je liedjes van je audio-CD's wilt rippen dan gebeurt dat standaard in het WMA-formaat. Wil je ze omzetten naar MP3 dan heb je een speciale plug-in nodig. De speler kan verder wel met de meest gangbare audio-formaten overweg.

 

Een ingebouwde radiotuner voor het afspelen van internetradio, uitgebreide visuele weergave voor audio en de keuze uit meerdere skins zijn niet vergeten.

 

Meer informatie vinden over de Windows Media Player en gratis downloaden kun je hier.

 

 

 

Realplayer

realplayerDe grote concurrent van de Windows media Player is Realplayer. Realplayer speelt alle gangbare formaten af, inclusief wma. Met de Realplayer kun je je CDs op WAV-formaat omzetten, wat slechts de helft aan schijfruimte kost in vergelijking met het gewone audio-formaat. Ook Realplayer bevat veel functies en een uitgebreide grafische speler om je DVDs op af te spelen.

 

De nieuwste versie 11 heeft steeds meer de focus op tevens afspelen van filmpjes. Je kunt deze versie gratis downloaden.

 

Downloaden van de nieuwste Realplayer versie 11 doe je hier.

 

 

 

Winamp

winampDe Winamp speler is heel populair. Ook met deze speler kun je vele muziek- en videoformaten afspelen. De functionaliteit is makkelijk uit te breiden en ook Winamp heeft vele skins om het uiterlijk van de speler aan te passen. De ingebouwde Media Library is er om je collectie in te organiseren. Wil je ook MP3 naar CD branden of CD's omzetten naar MP3 dan heb je de Winamp Pro versie nodig. Deze kost $14.95.

 

Gratis downloaden van Winamp doe je hier.

 

 

 

 

 

Disclaimer - DownloadVergelijker.nl © 2005-2008 -Contact